Nowość

100% naturalny bio OLEJEK RYCYNOWY

  • Wzmocnienie paznokci, włosów, leczenie skóry głowy, intensywne nawilżanie. Olejek rycynowy to jeden z najwspanialszych kosmetyków.
  • 100% naturalny bio OLEJEK RYCYNOWY
25,00 zł
/ szt. brutto + koszty wysyłki
In stock

Ten towar jest dostępny w naszych sklepach

Możesz kupić ten produkt bez składania zamówienia internetowego w jednym z naszych sklepów w Twojej okolicy. Sprawdź w których punktach produkt jest dostępny od ręki.
Sprawdź dostępność

Z pewnością większa część z Was słyszała o zastosowaniu olejku rycynowego w kosmetyce.

Głównie jest on stosowany jako maseczka na włosy oraz w innowacyjnej metodzie OCM-Oil Cleansing Metod- oczyszczanie skóry z wykorzystaniem olejków. Bazę tradycyjnego OCM zawsze stanowi olej rycynowy, który miesza się w odpowiednich dla danej cery proporcjach z olejem odpowiadającym potrzebom danej skóry. Olej rycynowy jest bardzo bliski ludzkiemu sebum, dzięki czemu doskonale je rozpuszcza. Poza tym ma właściwości odżywcze i regenerujące.

Olej rycynowy jest również skuteczny w pielęgnacji włosów. Stosowanie kompresów z olejku rycynowego przyczynia się do regeneracji i odżywienia włosa na całej jego długości.

Nawilża włosy, sprawia, że lepiej się rozczesują, nie elektryzują, są mocniejsze, zregenerowane i gęściejsze. Stosując olejek systematycznie, włosy rosną o wiele szybciej.

Istnieje kilka sprawdzonych kuracji z wykorzystaniem olejku rycynowego na włosy.

Poniżej kilka porad:

 

2 łyżki prawdziwej oliwy z oliwek

1 łyżeczka oljku rycynowego

1 łyżeczka olejku rozmarynowego

Uzyskuje się 3 - składnikowy olejek, którego regularne stosowanie np 2 razy w tygodniu skutecznie zapobiegnie wypadaniu włosów.Poandto ma piękny zapach.

 

Olejek rycynowy z powodzeniem można dodawać w postaci kilku kropel (3-4) do szamponu przy każdym myciu

( wmasować w skórę glowy ). Można dodawać do masek, odżywek.

Dla przykłądu: żółtko, oliwa z oliwek, sok z cytryny i olejek rycynowy, przed myciem 20-30 minut

Można go stosować jako olejowanie.

Ja wykorzystuję olejek również do pielęgnacji twarzy, ale mieszam go z olejkiem jojoba. Tak dobrane olejku zapewniają uzyskanie ładnego kolorytu skóry, niwelują przebarwienia, podrażnienia itp. Znane jest stosowanie olejku rycynowego na skórę przez japonki, a przecież to piękne kobiety o nieskazitelnej cerze.

Poza tym olejek rycynowy można stosować jak tusz na rzęsy oraz do brwi. Zapewniam, że po kilku zastosowaniach rzęsy staną się dłuższe, ciemniejsze i gęściejsze.

Ja stosuję go również na paznokcie,delikatnei wcierając

 Pojemność: 60 ml szklana butelka

Skład: 100% olejek rycynowy

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel